Bio producten

NOTEN

Hazelnoten geblancheerd 

ZUID-ITALIAANSE VERFIJNING, MAAR DAN BLOOT!

GreenAge haalt hazelnoten uit Italië. En dat is best een beetje bijzonder, want in Italië worden ten eerste zo’n 10 keer minder hazelnoten geteeld dan in Turkije. En ten tweede is het grootste deel van de Italiaanse hazelnoten bestemd voor verwerking tot hazelnoot(chocolade)pasta’s en voor binnenlandse consumptie. Bij GreenAge geven wij echter de voorkeur aan de bijna perfect ronde in Italië geteelde noten en dat heeft vooral te maken met de smaak (die wij verfijnder en gewoon veel meer jammie […]

Lees meer

Hazelnoten RAW 

NOCCIOLE UIT HET ZUIDEN VAN LA BELLA ITALIA!

GreenAge haalt hazelnoten uit Italië. En dat is best een beetje bijzonder, want in Italië worden ten eerste zo’n 10 keer minder hazelnoten geteeld dan in Turkije. En ten tweede is het grootste deel van de Italiaanse hazelnoten bestemd voor verwerking tot hazelnoot(chocolade)pasta’s en voor binnenlandse consumptie. Bij GreenAge geven wij echter de voorkeur aan de bijna perfect ronde in Italië geteelde noten en dat heeft vooral te maken met de smaak (die wij verfijnder en gewoon veel meer jammie […]

Lees meer

Amandelen geblancheerd 

JASJE UIT, ROOMWIT VELLETJE AAN!

Amandelbomen komen van nature voor in het Middellands Zeegebied, waar ze in het voorjaar prachtige wit-roze bloesems dragen. De amandelen zijn eigenlijk de zaden van steenvruchten die uit deze bloesems groeien.   Onze amandelen komen uit Italië, van het eiland Sicilië om precies te zijn. Omdat wij de voorkeur geven aan de delicatere smaak van deze Italiaanse noten ten opzichte van de meestal verkochte Spaanse of Californische amandelen.   Geblancheerde Siciliaanse Tuono Amandelen eet je zo uit het vuistje of […]

Lees meer

Hennepzaad

NOOTACHTIG ZAADJE VOL SMAAK EN GUNSTIGE VOEDINGSWAARDE!

Hennepzaad is niet nieuw. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor verschillende toepassingen: als voedingsmiddel maar ook voor het maken van onder meer textiel (canvas bijvoorbeeld). Het wordt tegenwoordig wel anders bekeken, omdat we ons bewuster zijn van wat we eten en welke gezonde eigenschappen onze voeding heeft.   Hennepzaad is in de eerst plaats hartstikke jammie: het heeft een heerlijke nootachtige smaak en leent zich uitstekend voor het verrijken van salades, notenmixen, muesli en smoothies. Ook in warme gerechten […]

Lees meer

Chiazaad

UITEINDELIJK OOK MAAR GEWOON EEN ZAADJE.

We kunnen heel spannend gaan doen over chia en je vertellen over de algemeen ervaren zin- en onzin van “superfood.” Dat doen we dus niet. Voor GreenAge is chia gewoon een “nieuw” zaadje. Daarom vind je chia van GreenAge dus bij de rest van onze zaden en pitten. Want meer of minder is het niet. De enige reden – wat GreenAge betreft – dat chia niet eerder erg bekend was bij ons, is omdat chia niet al vroeg op grote […]

Lees meer

Lijnzaad RAW

VOOR ALLES BEHALVE EEN VLASSIGE HAARDOS!

Lijnzaad is het zaad van de prachtige blauwpaarse bloemen van de vlasplant. Vezelvlas teelt men al duizenden jaren om er linnen van de maken. Olievlas brengt oliehoudende zaden voort en het zijn deze zaden die als grondstof dienen om er lijnzaadolie van te persen of om zo te eten.   Lijnzaad heeft verschillende gunstige eigenschappen voor de mens: lijnzaad is vezelrijk en bevat zogeheten omega-3 vetzuren. Deze vetzuren kun je echter pas echt goed opnemen, wanneer de lijnzaadjes kapot zijn […]

Lees meer

Maanzaad RAW

HOLLANDS BLAUW MAANZAAD, VOLGENS “CULI’S” HET LEKKERSTE MAANZAAD!

Eind juli kleurt een van de GreenAge percelen bij Piet prachtig rood / roze en wit. Grote papaverachtige bloemen wuiven mee met de wind en wachten tot bijtjes de bloemen bevruchten, om uit te groeien tot grote zaaddoosjes met daarin blauw maanzaad. Hollands, Gronings blauw maanzaad – door culinaire experts alom gezien als het lekkerste maanzaad wat er bestaat! En GreenAge zou GreenAge niet zijn als wij niet zouden kiezen voor dit unieke gewas, Van Hollandsche Bodem dus.   Maanzaad […]

Lees meer

Sesam zwart RAW

STIJLVOL & CHIQUE ZWART!

Zwarte sesam – ook wel wilde sesam genoemd – is wat krokanter dan lichte sesam. Het grootste verschil is uiteraard de kleur: zwarte sesam maakt van ieder gerecht een waar kunstwerkje (eten doe je immers ook met je ogen!). Als je zwarte sesam voor gebruik even kort roostert, versterkt dat (net als bij lichte sesam) de smaak. Zwarte sesam kun je op alle manieren verwerken als gewone sesam – denk aan: door / over zelfgemaakt (plat)brood, in dressings en sausjes, […]

Lees meer

Sesamzaad gepeld RAW

SESAM OPEN U!

Het enige verschil tussen GreenAge Sesam en Sesam gepeld is… dat de jasjes van de gepelde Sesam zijn uitgetrokken. Voor de smaak betekent dat dat deze iets minder intens is en dat maakt gepelde sesam bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij een wat subtielere sesamsmaak gewenst is. Ook is het gepelde zaadje zachter en daarom makkelijker heel fijn te malen.   Oorspronkelijk komt de sesamplant uit Afrika (alle sesam van GreenAge komt uit Ethiopië) en is waarschijnlijk een van de […]

Lees meer

Sesamzaad RAW

VAN AFRIKA TOT CHINA – RIJK & RAUW – KLEIN & FIJN!

Oorspronkelijk komt de sesamplant uit Afrika (alle sesam van GreenAge komt uit Ethiopië) en is waarschijnlijk een van de langst geteelde gewassen. In China en het oude verre Oosten wordt sesam gezien als levensverlengend en geestversterkend.   Sesamplanten worden ongeveer een halve tot 1 meter hoog, de (witte) bloemen lijken op vingerhoedjes en wanneer ze zijn uitgebloeid, vormt de kern zich tot een soort langwerpig doosje – vol met sesamzaadjes. Deze zaadjes bevatten onverzadigde vetten (en worden onder meer gebruikt […]

Lees meer
Pagina 2 van 512345

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links