Bananen en cacaovruchten (met daarin de cacaobonen) groeien allebei in de tropen. En dat zal nooit veranderen: de bomen die deze lekkernijen voortbrengen, hebben nu eenmaal 365 dagen per jaar een vochtig en warm klimaat nodig om te groeien. Niet zelden vind je bananen- en cacaovruchtplantages dicht bij elkaar in de buurt. Eenmaal geoogst en verwerkt tot gedroogde, geroosterde banaanplakjes, gaan deze vruchten nog steeds graag hand in hand met het verwerkte buurmeisje: met de uit de cacaobonen gemaakte witte […]
Lees meer →NOTEN & BELGISCHE CHOCOLADE
Italiaanse vinden wij bij GreenAge de lekkerste hazelnoten. En pure Belgische chocolade is eveneens dol op Italiaanse noten! Niet voor niets komen de lekkerste hazelnoot-chocoaldepasta’s uit Italië. Pure chocolade heet niet voor niets puur: van alle chocolades is dit de vorm waaraan de minste andere ingrediënten zijn toegevoegd. Chocolade maken gaat ongeveer zo: cacaovruchtboeren oogsten cacaovruchten en halen de bonen eruit. Deze fermenteren (gisten) enkele dagen in houten kisten, bedekt met bananenbladeren. Daarna drogen ze de bonen in de zon […]
Lees meer →Siciliaanse Tuono amandelen vinden wij bij GreenAge de lekkerste amandelen. En pure Belgische chocolade is eveneens dol op Italiaanse noten! Daarom laten we een deel van onze amandelen met een laagje krokante pure chocolade omhullen. Pure chocolade heet niet voor niets puur: van alle chocolades is dit de vorm waaraan de minste andere ingrediënten zijn toegevoegd. Chocolade maken gaat ongeveer zo: cacaoboeren oogsten cacaovruchten en halen de bonen eruit. Deze fermenteren (gisten) enkele dagen in houten kisten, bedekt met bananenbladeren. […]
Lees meer →De combinatie van pinda’s en melkchocolade is natuurlijk niet toevallig en evenmin een unieke uitvinding. Deze combinatie is een allemansvriend die je in conventionele vorm in allerlei kleuren tegen komt, maar welke wij bij GreenAge toch echt een stuk lekkerder vinden zonder zo’n gekleurd laagje suiker. We houden het dus lekker simpel, lekker eenvoudig en dus eenvoudig jammie! Chocolade maken gaat ongeveer zo: cacaovruchtboeren oogsten cacaovruchten en halen de bonen eruit. Deze fermenteren (gisten) enkele dagen in houten kisten, bedekt […]
Lees meer →Origineel? Nee misschien niet. We zijn echt niet de eersten die rozijnen laten chocolateren. Het is ook niet onze ambitie om alléén maar “nieuwe” jammies te ontwikkelen. Het is wèl onze ambitie om te verbeteren wat we kunnen verbeteren en dàt naar je toe te brengen. En wat ons betreft is dat goed gelukt met deze rozijnen in melkchocolade, door te kiezen voor Belgische biologische chocolade van de hoogste kwaliteit. Door te kiezen voor sultana rozijnen, dezelfde rozijnen die we […]
Lees meer →