TAPENADES

Zontomaatjes tapenade

ZONNIG, ZILT EN ZALIG!

Tapenade van zontomaatjes is hartig en stevig van smaak – voor op brood en toast, voor bij (gegrild) vlees, vis en een stukje oude (geiten)kaas. Net even anders dan rode pesto, maar op basis van dezelfde in de zon gedroogde gehalveerde ronde tomaatjes van Apulische afkomst.  

Lees meer

Paprika tapenade

VAN GEGRILDE PAPRIKA’S, FRIS EN KRACHTIG!

In Zuid-Europese landen kom je allerlei varianten van deze tapenade tegen: een saus, de ene wat dikker dan de andere, van gegrilde paprika’s, al dan niet pittiger gemaakt met gegrilde pepers. Deze tapenade kun je als alle andere tapenades bij brood en crostini eten, maar doet het ook geweldig als begeleider van gegrild vlees of gevogelte of bij een mooi stukje oude (geiten) kaas.  

Lees meer

Knoflookcrème

HET LEKKERSTE VAN KNOFLOOK, MILD EN ROMIG!

Knoflook smaakt scherp en blijf je proeven wanneer je deze rauw eet. Gare knoflook echter, krijgt een enigszins zoetige, volle romige smaak. Met de karakteristieken van knoflook maar milder. Gepureerd tot een crème, een traktatie voor de knoflookliefhebber voor op bruschette met plakken rijpe tomaten of gegrilde groenten!  

Lees meer

Zwarte olijven tapenade

BLACK BEAUTY!

De zwarte olijven tapenade wordt gemaakt van (hoe kan het ook anders) zwarte, rijpe olijven, wat zorgt voor een milde, volle en aardse smaak. Tip: snijd een biologische kipfilet half door, sla plat en besmeer de binnenkant met een dun laagje zwarte olijven tapenade. Rol de filet op en steek vast met een prikkertje. Gril de filet zachtjes gaar en serveer met traditionele caponata of tomatensaus!  

Lees meer

Groene olijven tapenade

FRISSE KLASSIEKER!

Een klassieker onder de tapenades, van (onrijpe) frisse groene olijven – maakt van ieder stukje knapperige ciabatta of stokbrood een bijzonder jammie hapje voor bij de borrel.  

Lees meer

Aubergine tapenade

VAN GEGRILDE AUBERGINES, ROMIG EN VOL!

Aubergines zijn niet bepaald bedoeld om rauw te eten: deze paarse groente heeft een taaie, dikke schil en een bitter vruchtvlees wat echter wonderlijk zacht en romig wordt, wanneer je deze in plakken gesneden grilt. Gegrild en gepureerd met kruiden, specerijen en een mix van zonnebloem- en extra vergine olijfolie, maakt van aubergines een verrassende, romige tapenade.  

Lees meer

Artisjokken tapenade

VOOR EEN ARTISTIEK TOASTJE!

In november worden de vroege (of late, het is maar hoe je het bekijkt) artisjokvarianten geoogst. Deze artisjokken zijn relatief groot en smaken fruitig, wat ze tot de perfecte basis maakt voor een tapenade – voor op toastjes en gegrild brood (bruschette & crostini) en op een dikke snee meergranenbrood, al dan niet met wat gegrilde groenten of oude (geiten)kaas.  

Lees meer

Artisjokharten

HET DELICATE HART VAN EEN HARDE DISTEL!

Voor de artisjokharten (in olie en kruiden) die bedoeld zijn als antipasti (de Italiaanse tapas) of door een salade, gebruikt men artisjokvarianten die eind april / begin mei volgroeid zijn. Kleine kopjes, met malse, zachte harten en dito smaak. Omdat ze binnen 8 uur na de oogst al in de potjes gaan, verrijkt met kruidige olie, maakt dat deze juwelen prachtig blank van kleur zijn en optimaal van smaak.   Artisjokken zijn de bloemknoppen (hele grote) van de artisjokplant – […]

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links